A Paranitról

A Paranit a következőkben felsorolja a leggyakrabban felmerülő kérdéseket. Ha van olyan kérdése, amire nem kapott választ, nem habozzon kapcsolatba lépni velünk.

Hol vásárolható Paranit?

A Paranit gyógyszertárakban és az Auchan áruházakban kapható.

Hogyan hat a Paranit?

A Paranit kettős fizikai hatást fejt ki, amennyiben kiszárítja és megfullasztja a fejtetűt és a serkéket. A rovarirtó termékekkel szemben a Paranit termékcsalád nem tartalmaz rovarirtó szereket, és kizárólag fizikailag hat. Ezért a fejtetű sosem válik ellenállóbbá az egyes összetevőkkel szemben.

Hány kezelésre van szükség ahhoz, hogy megszabaduljunk a fejtetűtől?

Az esetek többségében a Paranit sprayjel vagy lotionnel végzett kezelés elegendő a fejtetű hatékony eltávolítására. Azt javasoljuk, hogy hét nap elteltével ellenőrizze ismét a kezelt gyermeket a fejtetű tekintetében, és szükség szerint ismételje meg a kezelést (ha élő fejtetűt talál). A Paranit sampon alkalmazásakor 2 kezelés javasolt.
Az eredményes kezelés rendkívül lényeges szempontja a felhasznált termékmennyiség, illetve hogy a termék alkalmazását követően a fejtetveket és serkéket el kell távolítani. Ezért is javasoljuk, hogy használjon elégséges mennyiségű terméket, majd alaposan fésülje át a hajat, hogy a hajból minden fejtetűt és serkét eltávolítson.

Milyen gyakran használható a Paranit?

A Paranit igény szerinti gyakorisággal használható. Rendes esetben 1 vagy 2 kezelés (a kiválasztott kezeléstől függően) elegendő ahhoz, hogy megszabaduljon a fejtetűtől. Mindazonáltal az is lehetséges, hogy a kezelt személy ismét fejtetűt kap más, nem kezelt személyektől. Ez esetben a Paranit ismét, kockázat nélkül alkalmazható; hatékonysága változatlan lesz.

Mi történik akkor, ha az első Paranit kezelés után újabb fejtetűt találok?

A Paranit kezelést kifejezetten a fejtetű és serkék megszüntetésére fejlesztették ki. Súlyos fertőzés esetén néhány tojás az első kezelést követően is kikelhet, azaz a hajban lárvák vagy fiatal fejtetvek előfordulhatnak. Aggodalomra azonban nincs szükség, mivel ezek a lárvák csak 10 nap elteltével válnak éretté. Ezt megelőzően ugyan vérrel táplálkoznak, de még nem képesek a szaporodásra. Kezelje a hajat másodszor is, és az összes fejtetű, valamint serke el fog tűnni.
A másik lehetőség, hogy a haj visszafertőződik. Ez lehet a helyzet akkor, ha 2 mm-esnél nagyobb, kifejlett fejtetveket talál, a lárvák ugyanis kisebbek, mint az érett fejtetvek. Ha ez a fejtetű nőstény, akkor lehet, hogy már lerakta a tojásait. Ilyenkor ismételten meg kell kezdeni a haj kezelését a Paranittal.

Milyen kortól használható a Paranit?

A Paranit 2 éves vagy annál idősebb gyerekek számára alkalmas.

A Paranit riasztószer alkalmas mindennapos használatra?

Igen, a Paranit riasztószerről klinikailag bizonyított, hogy biztonságos és hatékony védelmet nyújt a fejtetű ellen. Járvány idején a Paranit riasztószer akár napi jelleggel használható a fertőzés elkerülése érdekében.

Van-e mellékhatása a Paranitnek?

A Paranit olyan termék, mely nem tartalmaz vegyi összetevőket. A lehetséges mellékhatások köre korlátozott, jóllehet nem teljesen kizárt: a szemek környékén viszketés és irritáció, a fejbőr hámlása, a szerrel érintkezve a fejbőr, fül vagy nyak irritációja és kipirosodása fordulhat elő. Általános óvintézkedésként azt javasoljuk, hogy a terhes nők/szoptató anyák egyeztessenek a gyógyszerésszel vagy orvossal.

Miben különbözik a Paranit a rovarirtó szeres termékektől?

A rovarirtó szeres termékekkel ellentétben a Paranit kizárólag mechanikus úton hat, és ezért a fejtetű nem képes ellenállóvá válni ezekre az összetevőkre.